FTP elérése, videok/shoutcastek, demok, régi anyagok: http://warcraft.hu/ftp

Warcraft/Starcraft magyarosítás: http://huncraft.hu


World of Warcraft - A világháló egyik legnagyobb világa


 

 

A játék megjelenését megelõzõ két évben sorra jöttek ki a Warcraft 3 epizódok, majd a 2004ben megjelent WOW ismét tovább lépett a játékok rangsorán. A megjelent WOW ugyanolyan 3D grafikát nyújt mint elõdjei, ugyanakkor fontos különbség, hogy ezt a játékot már csak online interneten keresztül lehet játszani. A játék besorolását tekintve MMORPG (Massively Multiplayer Online Role-Playing Game), ami már kifjezetten online szerepjátékot jelent. A Wikipedia besorolása szerint fantasy / science fiction MMORPG.

 

Ez a játék egyfajta párhuzamos fejlesztési ág lett végereményét tekintve, miután itt elsõsorban a hõsöknek - azaz a karaktereknek - a fejlesztése az elsõdleges célja a játékosnak. Játék stílust tekintve olyan, mint ha a Diablo-t játszanánk LAN-on, annyi különbséggel, hogy a pályára betérõk szórási aránya szó szerint világ méretû. A játék kiegészítõi elõször 2007-ben, majd 2008-ban, majd 2010 decemberében jelentek meg. A Warcraft 3-as a WOW megjelenése elõtt nagyságrendileg 6-8 milló játékost számolt, amit akkoriban még csak becsülni lehetett. A WOW megjelenésével ez a játékos létszám hatalmas számra növekedett és elérte világ szinten a 12 milliós számot. 2008ban az MMOPRG piac 62%-át becsülték ezzel a Blizard-nak. Ezzel a két értékkel egyben Guiness rekordot is felállított a WOW az MMORPG kategóriában.

 

A warcraft játék maga nem tartozott a drága játékok közé és a megjelenéssel a warcraft 3 árai is lejebb mentek. A WOW díjazása teljesen más a hagyományos játékokhoz képest, míg azokat CD/DVD megvásárlásakor fizet ki a játékos, ennek egy alap havi díjazása van. A játék beszerzésekor tudni kell, hogy mit szeretnénk ... turisztikai hasonlattal élve: "hazai tájakat nézni, vagy külföldre utazni". (Én azt szoktam javasolni, hogy "mindkettõt", hisz a kettõ nem zárja ki egymást. :o] .) A Warcraft 3 ugyanúgy egy online is játszató játék és "turisztikailag" ez a "belföldi utazás". Ezt választva a saját gépünkön játszhatunk, továbbá LAN-on vagy akár a világhálón is szerverekre becsatlakozva FunPlay szinttõl akár egészen Bajnoki szintig fejleszthetjük stratégiai tudásunkat. Ebben a játék módban vannak pályák amin minden egyes alkalommal elindulunk egy szintrõl és az adott meccs végén eljutunk egy szintre. A WOW nem egy új kiadása Warcraft 3 sorozatnak hanem egy plusz dolog a Warcraft kedvelõknek. Ezt választva a kapott DVD lemezen az alapok vannak, amik a játék futásához kell. A telepítés után a játék csatlakozik a világhálóra (ezen belül az Internetre), ahol maga a játék folyamatosan online lévõ szervereken folyik. A játékos egy hatalmas nagy világba csöppen bele, ami olyan mint egy virtuális teleregény. Fejlõdnek a hõsök, tanulnak új dolgokat, gyarapodnak a virtuális tárgyaik, csaták vannak és egy teljes életutat járnak be. Játék terén hõsök terén a paraméterek eltérõek lehetnek - lévén hogy itt nagyobb fejlõdési lehetõségük van, mint egy rövidebb többkörös játék esetén -, így ebben a játékmódban egy hosszabb távú stratégiai gondolkodásmódot sajátíthat el a játékos. Ezért is írtam fentebb hogy a kettõ verzió közül mindkettõt érdemes választani...

 

Magyarítás:

Magyarítások Portál: World of Warcraft Fordítási információk

 

Hivatalos webcím:

WOW Nemzetközi

WOW Europe

WOW Videók1WOW videók2

 

Wikipédia:

Warcraft (hu), World of Warcraft (hu),

Burning Crusade (hu), Warth of the Lich King (hu), Cataclysm (hu)

Warcraft (en), World of Warcraft (en),

Burning Crusade (en), Warth of the Lich King (en), Cataclysm (en)

 

Youtube (video):

Wow Cin.Trailer, Wow GamePlay, Wow GamePlay 2, Wow XBox360

The Burning Crusade Trailer, Warth of the Lich King

Machinima Realm, Wow karakter készítése (en), Wow játszása (en)

 

Youtube (unofficial videos):

Warcraft movie fan: actors, Warcraft movie fan: intro

 

Linktárak:

Startlap: WOW

SofiWebGUI WebPRO - Original design WoW (e107port) - Powered by Muskatli