FTP elérése, videok/shoutcastek, demok, régi anyagok: http://warcraft.hu/ftp

Warcraft/Starcraft magyarosítás: http://huncraft.hu


Warcraft 3 - Igazi 3D hatás


 

 

Ez a játék széria harmadik epizódja, mely számos kiegészítést megélt. Ez a verzió már nem 2D, hanem 3D platformon volt ami széles skálájú lehetõségeket nyújtott a programozok számára (és ezt ismét ki is használták maximálisan).

 

A warcraft 3 2002-ben, majd kiegészítõ csomagja 2003-ban debütált.A játék széria ezen III. epizódja sok tekintetben mérföldkõ volt a fejlesztõ cég életében. Egyrészt ez a játék már nem a "megszokott" 2D nézetben mûködött, viszont sokan ez utóbbit jobban preferálták, és komoly tábor folytatta a 2-es verzión. Továbbá azért is komoly eredmény volt, mert ezen verzió alatt már csak a magyar régióban többszáz ezer, világszinten pedig több mint 3 milló rajongóra nõtt a játék tábora. Ezek a számok nem csupán statisztikai adatok voltak, hanem tényegesen az egyik Westend Pálázában megtartott játék verzió vásárlási start napján fizikálisan egy Mediamarkt nagyáruházat megtöltöttek a rajongók. A játék csomag népszerûségét mutatja, hogy ekkoriban nagyon sok magyar és nemzetközi verseny vette fel versenyszámai közé. A nemzetközi versenyeken napjainkban is egyik legerõsebb játékosok a magyarok, még akkor is, ha az eredmények nem mindig dobogósak. Az elmúlt évek statisztikáját nézve a 2010-es év volt az elsõ, hogy nem került ki magyar szinekben játékos nemzetközi világversenyre (más ország szineiben / csapataiban továbbra is voltak magyar játékosok).

 

A játék sok újdonságot hozott, egyszerre volt startégiai és szeretpjáték, továbbá a korábbi építõs/foglalgatós játékot egy sokkal bevállalósabb és gyûjtögetõsebb játék váltotta fel. A játék során offenziv gondolkodást helyezték elõtérbe, mely során fajonként 3 hõst lehetett "harctéren szerzett tapasztalatokkal ellátni". A pályák egyes részein nem csupán játékos ellenfelek voltak, hanem a semleges szörnyek is, melyek a kiemelt tárgyakat õrizték (pl: ogrék, sárkányok, stb). A fajok terén összesen 4 érhetõ el, viszont gazdálkodás terén az egységek számát limitálták 90-ben + 40fõ felett adózás van a megszerzett termények után ...  így a játékos már nem tud lerohanós stratégiával ügyködni, hanem célzottan kell tudnia használnia a faj/hõsök/egységek tudását és képességeit. A bekerült két új faj közül az ÁrnyElf-ek a "jók", akik csodás világban élnek és kerülik a pusztítást. A másik új faj az "ÉlõHoltak", akik a "gonosz" oldalt erõsítik ... és világuk maga a sötéstség. Ez utóbbi faj építkezése nagyban hasonlít a Starcraft-os játékban tapasztaltakhoz, harcmodoruk pedig még a kannibalizmust is preferálja ... harcmezõn megöltek "felfalása" után képesek visszanyerni energiájukat.

 

A játék érdekessége, hogy az átvezetõk olyan szintûre sikerültek, hogy több szaklap szerint csak a pattogatott kukorica hiányzik a teljeskörû moziélményhez. Ez nem is állt olyan messze valóságtól, miután a DukeNuken filmen felbuzdulva egy warcraft filmet is terveztek, ami elõbb vagy utóbb a mozikba is fog kerülni.

 

A Warcraft 3 játék kapcsán is számos szakirodalom és fantasy stílusú könyv illetve kiadvány jelent meg. Ezen könyvek közül van ami nem csupán írásos formában, hanem már elektronikus ebook olvasó u.n. "tablet pc"-n is elérhetõ. Ezeket a könyveket külföldi nyelv esetén az Amazon, magyar nyelv esetén az Alexandra és a Libri polcain érdemes keresni. Antikváriumokban ritkaságnak számítanak ezek a könyvek, miután a játékosok ritkán válnak meg tõlük. :o)

 

Magyarítások

- Magyarítások Portál: Reign of Chaos és Frozen Throne teljes szinkronos magyarítás

- Magyarítások Portál: Reign of Chaos + The Frozen Throne csak szöveges, teljes magyarítása

- Huncraft & Magyarítások Portál: Warcraft III és TFT Huncraft 1.21a javítás a legújabb 1.21-es hivatalos javításhoz

- Huncraft & Magyarítások Portál: A Warcraft III 1.21b patchére felkészített fordítás

- Huncraft & Magyarítások Portál: A Warcraft 3 és TFT Huncraft 1.24 patchére felkészített fordítás

 

Szaklapok

- PCGuru Warcraft III teszt

 

WikiPedia

Warcraft (hu), Warcraft III (hu), Warcraft III kiegészítõ (hu)

Warcraft (en), Warcraft III (en), Warcraft III kiegészítõ (en)

 

Versenyek

- World Cyber Games (WCG)

Electronic Sports World Cup (ESWC)

 

Youtube

Warcraft 3 Intro, Warcraft 3 Battlenet

WCG2009 Final, WCG2009 Final2, WCG2010 Final game

 

Linktárak

Starlap: Warcraft3

SofiWebGUI WebPRO - Original design WoW (e107port) - Powered by Muskatli