FTP elérése, videok/shoutcastek, demok, régi anyagok: http://warcraft.hu/ftp

Warcraft/Starcraft magyarosítás: http://huncraft.hu


Warcraft 1 - A kezdetek


 

 

Ez volt az elsõ verziója a warcraft játék sorozatnak. 1994-ben jelent meg a Blizard gondozásában. Relatív sok példányban került a polcokra és napjainkban is sok helyen visszaköszön a szakmai újságok "régi idõk" rovataiban.

 

Technikailag 320x240 QVGA felbontáson a lehetõ legtöbbet kihozták a játék készítõi. A játék multiplayer hálózatos funkcióval is rendelkezett. Ez az újítás azt jelentette, hogy nem a képernyõ lett megosztva (darabolva játékosonként egymás képét látva), hanem több gépet összekötve mindenki saját monitorja elõtt láthatta a saját térképét és telepeit. A játék további érdekessége, hogy több platformot is támogatva akár PC-s és MAC-es gépek is össze tudtak kapcsolódni.

 

A játék nagy újdonságnak számított és egyfajta történelmi mérföldkõ volt a számítógépes szórakoztatóipar fejlõdésében. A tipust tekintve egy újat alkottak, hiszen lényegében ez volt az elsõ RTS (real time strategy, azaz valós idejû stratégiai) játék ami széles körben el is terjedt. A játék menete során az elsõ 12 menetben az Emberek és az Õslakók harcolhatnak egymással. A 12. kör után már mindenki mindenki ellen van, így ezzel újabb stratégiák megalkotására serkenti a játékost. A játékmenet elején elsõsorban gyûjtögetõs és építõs, majd a vége fele lesz egyre inkább harcolós ... ami persze taktikától függetlenül nem feltétlen tartotta vissza a játékosokat, hogy már az elsõ lehetõségnél lerohanjanak egy vagy több ellenfelet.

 

Magyaritás

- Magyaritások portál: Warcraft

 

Wikipedia:

 - WarcraftWarcraft I

 

Youtube (videó):

 - BeharangozóIntro, Játék

SofiWebGUI WebPRO - Original design WoW (e107port) - Powered by Muskatli