FTP elérése, videok/shoutcastek, demok, régi anyagok: http://warcraft.hu/ftp

Warcraft/Starcraft magyarosítás: http://huncraft.hu


Gyakori kérdések (FAQ)


 

Szeretnénk letölteni a legújabbat ...

Ha valaki szeretne szerveren játszani - és hidje el, adott idõ elteltével eljön ez a pillanat - akkor a legegyszerûbb és legtisztább megoldás, ha valamely cdgalaxis boltban (vagy más hasonló szaküzletben megvásárolja). A WOW esetében a saját kód megléte 0. perctõl lényeges, mert az csak online játszható játék.

 

Megvásároltam, de nincs benne a kód ...

Ez nagyáruházak esetén sajnos más játékoknál is elõforduló jelenség. Sokszor a lezacskózott példányoknál is elõfordul (errõl sok pletyka kering az interneten). HA a termék mûanyag szalaggal át van kötve utólag, ne vegyük meg. Ugyanis vagy már nem lesz benne a kód, vagy már felhasználta valaki és visszatette a polcra. Ezért javasolt az elõbbi pont: vásároljunk szaküzletben.

 

Szeretném/szeretnénk megvásárolni a domain-t...

Ez mióta felkerült a warcrafthu a Facebook és Iwiw lapjaira gyakori kérdés kategória lett. Alapjáraton ezidáig komoly ajánlatot senki sem tudott adni. Külföldi cégnek vagy cégcsoportnak nem áll szándékunkban eladni ... Ha gondolkodnánk is ilyenen, kizárólag 100% magyarországi cégnek értékesítenénk, aki vállalja hogy továbadja, amennyiben ez az arány változik. (Ez érvényes azon ajánlattevõkre is, akik külföldiként magyart vagy magyarul beszélõt kérnek meg az ajánlat tételre.)

 

Külföldön élõ magyar vagyok és szeretnék magyar verzióval játszani ...

Azon verziókhoz, amikhez már van magyarítás az használható. Ilyen téren - az eddigi verzióknál - nem volt különbség tapasztalható nyelvek terén a külföldi és a magyar verzió közt. A nyelvi csomag telepítésekor file-ok írodhatnak felül, ezért érdemes mindig telepítés elõtt menteni, ha van/volt más eltérõ nyelvi csomag is telepítve.

 

Még nincs internetem, WOW-ot szeretnék, de folyton költözködöm ...

A Voda és Telenor (annó PannonGSM) usb-s mobilnet a megoldás. Egyszerû és az ország nagyrészén mûködik (más szolgáltatót nem teszteltünk ezidáig). Fontos tudnivaló, hogy sok üdülõhelyen ezek csak GPRS-el képesek csatlakozni, ha terhelt vagy alul méretezett a hálózat (pl: Dunakanyarban). Itt egyik magyar szolgáltató sem tud mobil neten élvezhetõ sávszélességet nyújtani. El kell menni valamely gyorsétterembe és wifin keresztül érdemes játszani.

 

Határmenti településen élek, a magyar szolgáltatók csak GPRS-es kapcsolatot tudnak ...

Például a Dunakanyarban Szob/Zebegény/Pilismarót körzetében számos szlovák szolgáltató sokkal jobb minõségben használható, mint a magyar. Kölcsön kell kérni a határ túloldaláról egy USB-net modemet és ki kell próbálni. (A modemek nem kártyafüggetlenek, és elõfordulhat hogy a hozzá kapott szoftver idegennyelvû alkalmazást telepít) A próba lehetõséget a magyarországi szolgáltatók többsége is felkínálja ... érdemes, sõt javasolt az általában felkínált 3napon azon helyeket végigjárni, ahol a mobilnetet általában használni szeretnénk.

 

Szolgáltató kirendeltségén azt igérték, hogy évvégére lesz szélessáv ...

A fenti példában szereplõ települések terén nekünk 2008-ban igérték ugyanezt ... mai napig csak GPRS van és csak szlovák szolgáltató nyújt szélessávot ... Ön komolyan elhiszi, hogy bárhol a világon egy kirendeltségen dolgozó kis kereskedõ igéretére az adott országos cég egy komoly beruházást fog indítani (?) ... :o)

 

Mobilnetet használok, és a térerõ a modemen csak II vagy III pöcök ...

A Vodafone mobilnetezõknél általános hibajelenség, fõleg városi környezetben. 2009 decemberében screenshotokkal mellékelve jelezve lett a BP-i Mammut I. Vodafone kirendeltségen. Ott helyben is ugyanezt tapasztalták és a Moszkva tér közepérõl is (modemtõl és szoftvertõl független probléma, vélhetõen nem ügyfél oldali hiba). Tudnak róla (gondolom dolgoznak a témán) ...

 

Mobilnetet használok, gyenge a térerõm és/vagy folyton lebont ...

Windows esetén: dos parancssor -> "ping -t [tetszõleges ip cím]"

Mac esetén: terminál -> "ping -i 3 [tetszõleges ip cím]"

 

Mobilnetet használok, a fentiek ellenére lebont (de csak usb modem esetén) ...

A számítógépnél az USB portnak van egy terhelhetõsége. A modemhez több féle kábelt is adnak a dobozban. Ezek között van a szimpla kábel mellett egy dupla kábel is, javasolt ezt használni, ha nincs elegendõ energia 1 USB port használat esetén. Némely számítógépek esetében hiabüzenet jelenik meg, miszerint nincs elég teljesítmény/energia az USB port/eszköz használatához ezért letiltotta. Ilyenkor a szolgáltatóknál kapható "net megosztó" dobozt javasolt beszerezni, az wifin és/vagy hálózati kábelen keresztül is csatlakoztatható a géphez.

 

Nincs internet lehetõségem, melyiket válasszam?

Warcraft3 és kiegészítõit. Azt lehet a gépen magában is játszani.

 

Szeretném honlapomat beküldeni a partnerek közé ...

A partnerek között olyan lapokat tüntetünk fel, akik érdemileg hozzájárultak valami módon a warcrafthu honlap üzemeltetésének költségeihez. A "banner csere" és "pixel linkek" részen természetesen van ilyenre lehetõség.

 

Szeretném honlapomat beküldeni "banner csere" közé ...

Három darab file-t kell ehhez küldeni. "xy.jpg" ami a banner. "xy.url" a pontos webcím. "xy.nfo" az kép felett megjelenõ leírás szövege ékezet mentesen.

 

Szeretném honlapomat megjeleníteni a címlap "pixel linkek" részen ...

Itt is a fentihez hasonlóan három file-t kell küldnei. A képfile-nak a mérete minden esetben 25x25 pixel. Ha több honlapja van valakinek akkor lehet többet is küldeni, nincs ilyen jellegû megkötés.

 

Szeretném honlapomat a címlap banner részen megjeleníteni ...

Ezesetben küldjön konkrét ajánlatot, hogy mire gondolt. Ezt különleges partnereknek tartjuk fenn. Olyanoknak, akik tényleg komolyan segítik munkánkat. Az ajánlat tételt megfelelõ cégpapirok mellékelésével tudjuk érdemileg figyelembe venni ... (aláírási címpéldány, stb). Az itt megjelenõ anyagokat a "Muskatli ADS" rendszer intézi, ide kell küldeni az igényt is.

 

Szeretném honlapom vagy általam ismert honlap linkjét betenni a linktárba ...

A linktárban szánt webcím és annak szövegének beküldéséhez a "vendégkönyv" menü alatt lehetséges. Küld el a webcímet és a linket. A publikus link szerkesztés az új honlapon megszûnt. Kizárólag azon linkekkel foglalkozunk, amiket itt a "vendégkönyv" menün keresztül kerülnek beküldésre. Ha csak úgy van egy poénos linked, amit meg szeretnél osztani másokkal, akkor azt a közösségi részen küld el (FaceBook-on vagy IWIW-en a faliújságra). Az ott megjelenõ üzeneteket igyekszünk lementeni, és a WarPortál vendégkönyvébe is bekerülnek moderált formában.

 

FaceBook, IWIW, IX3, stb. linkek jelszót kérnek a belépéskor ...

A világhálózatnak napjainkban már csak egy része a "nyilvános internet". Nagyon sok információ és tartalom a történelem haldtával elvándoroltak különbözõ hálózatokra (ami lehet virtuális vagy akár fizikális WAN hálózat is). Ezen hálózatok üzemeltetõi maguk döntik el, hogy ha valaki a világhálózat "internet felöli részérõl" érkezik, akkor megtekintheti-e és ha igen milyen részleteséggel olvashatja el a keresett tartalmat. A tartalmat általában teljes mivoltában csak regisztrált felhasználók részére érhetõk el. Ezeket a tartalmakat az általános a keresõ rendszerek sem feltétlen látják, hisz többségben a szövegeket a "keresõ robotok" sem látják. Vannak specifikus keresõ motorok (pl: ilyen a Némó), amik részére küldhetõk tartalmak (ezek sem látnak bele, a keresõbe beküldött tartalmak alapján dolgozzák fel az információkat).

SofiWebGUI WebPRO - Original design WoW (e107port) - Powered by Muskatli